ΕΝΙΑΙΑ Δ. Μακεδονία η μόνη λύση σωτηρίας για Καστόρια-Γρεβενά.

ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

Όλο αυτό το διάστημα από τις 16/9 οι προσπάθειές μου συνεχείς και επίμονες.

Ξεκινούν από τον πρόεδρο του Ταμείου Δίκαιης Μετάβασης στην μεταλιγνιτική περίοδο κ.Κωστή Μουσουρούλη,περνάνε από κυβερνητικά στελέχη και καταλήγουν στον κορυφαίο αρμόδιο Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ.Κωστή Χατζηδάκη.

Σταθερή επωδός και η μόνη λύση είναι,πως η κυβέρνηση και η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να μας δουν ενιαία ως Π ε ρ ι φ έ ρ ε ι α Δ υ τ ι κ ή ς Μ α κ ε δ ο ν ί α ς.Εάν οι Νομοί Κοζάνης και Φλώρινας έχουν 20% μεγαλύτερη επιδότηση στις επενδύσεις και 10% στο εξοικονομώ η Καστοριά και τα Γρεβενά θα σβήσουν οικονομικά και θα καταρρεύσουν δημογραφικά.

Καστοριά και απολιγνιτοποίηση.

Αθήνα 16/9/2020

Ο Βουλευτής της Ν.Δ Καστοριάς κ.Ζήσης Τζηκαλάγιας συνοδευόμενος από τον κ.Νικόλαο Κωνσταντίνου επιχειρηματία-επενδυτή, επισκέφθηκε τον κ.Κωστή Μουσουρούλη,Πρόεδρο του Ταμείου Δίκαιης Μετάβασης στην Μεταλιγνιτική Εποχή.

Έγινε εκτεταμένη συζήτηση για τους τρόπους με τους οποίους θα μπορούσαν να ωφεληθούν περιοχές όπως της Καστοριάς που δεν έχουν λιγνίτη.Αναζητήθηκαν διέξοδοι για να βρεθούν λύσεις που θα διευκολύνουν μικρούς και μικρομεσαίους επενδυτές να δημιουργήσουν παραγωγικές μονάδες στην Καστοριά.Ο κ.Μουσουρούλης εκτός από προσωπικός φίλος του Βουλευτή και της Καστοριάς, είναι άριστος εξειδικευμένος τεχνοκράτης που γνωρίζει το ελληνικό αλλά κυρίως το ευρωπαϊκό γίγνεσθαι.

Οι συμβουλές του και η βοήθειά του για τις επόμενες αναγκαίες κινήσεις θα αποβούν καρποφόρες.Θέλουμε και τους μεγάλους επενδυτές ,αλλά κυρίως οι αρκετοί διαθέτοντες μικρά κεφάλαια είναι αυτοί που διευκολυνόμενοι να επενδύσουν, θα κρατήσουν και τον κόσμο στην περιοχή,αλλά και θα παράγουν εισόδημα που θα διανεμηθεί σε περισσότερους.

Από το Γραφείο Τύπου.

Comments are closed.