Η Καστοριά κερδίζει από τα προγράμματα του ΟΑΕΔ για ανέργους στην μεταλιγνιτική περίοδο.

ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

Δύο προγράμματα του ΟΑΕΔ, στο πλαίσιο της ομαλής μετάβασης κατά την μεταλιγνιτική εποχή, ξεκίνησαν από σήμερα 13:00 ΚΑΙ για την Καστοριά.

Σε συνέχεια λοιπόν της ενημέρωσης των πολιτών και επιχειρήσεων του Νομού, μιας και φάνηκε, πως τα προηγούμενα χρόνια υστερούσαμε ακόμη και σε αυτόν τον τομέα της αξιοποίησης προγραμμάτων και απορρόφησης των κονδυλίων και θέσεων που προκύπτουν, ΚΑΛΟΥΝΤΑΙ σε πρώτη φάση οι ιδιωτικές επιχειρήσεις αλλά και φορείς ,οργανισμοί, του Δημοσίου να υποβάλλουν μια μόνο αίτηση στον Ο.Α.Ε.Δ.

1.Πρόγραμμα απασχόλησης 3.400 ανέργων, πρώην εργαζομένων σε επιχειρήσεις των Περιφερειών Δυτικής Μακεδονίας και δήμους της Πελοποννήσου που επλήγησαν από τις επιπτώσεις της απολιγνιτοποίησης. Η διάρκεια του προγράμματος είναι 12-18 μήνες. Το ποσοστό επιχορήγησης μισθού και ασφαλιστικών εισφορών κυμαίνεται μεταξύ 75-100%, ενώ το μηνιαίο ποσό επιχορήγησης κυμαίνεται μεταξύ 700 – 933 ευρώ, ανάλογα με την κατηγορία του ανέργου και του κλάδου της επιχείρησης που εργαζόταν.Απευθύνεται σε όλες τις επιχειρήσεις της Δυτικής Μακεδονίας, ωστόσο οι άνεργοι ωφελούμενοι θα πρέπει κατά το προηγούμενο διάστημα να έχουν εργαστεί στις περιφέρειες Κοζάνης και Φλώρινας.

2.Πρόγραμμα απόκτησης επαγγελματικής εμπειρίας 2.000 νέων ανέργων πλήρως επιδοτούμενο. Η διάρκεια του προγράμματος είναι 7 μήνες και στους συμμετέχοντες θα καταβάλλεται από τον ΟΑΕΔ μηνιαία αποζημίωση ίση με τον νόμιμο κατώτατο μισθό, καθώς και αναλογία δώρων εορτών και επιδόματος αδείας.Είναι το πρόγραμμα που απευθύνεται άμεσα και σε εμάς ,οπότε καλό θα ήταν να αξιοποιηθεί όσο το δυνατόν περισσότερο από τις επιχειρήσεις.

Παρακολουθώ και συμμετέχω στις εξελίξεις που μας αφορούν και όπως διεμήνυσα σήμερα στον Διοικητή του Ο.Α.Ε.Δ. κ.Σπύρο Πρωτοψάλτη , περιμένουμε ακόμη περισσότερες αντίστοιχες δράσεις για τον Νομό μας που επηρεάζεται από την απολιγνιτοποίηση, λαμβάνοντας διαβεβαίωση πως άμεσα θα ξεκινήσει και Β’ Κύκλος προγραμμάτων για την περιοχή μας.

Comments are closed.