Η κυβέρνηση της Ν.Δ σταθερά συνεχίζει και στηρίζει την Γούνα.

ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

Η χθεσινή απόφαση της κυβέρνησης αποτελεί άλλη μία σημαντική χείρα βοηθείας στην γουνοποιΐα,η οποία βρίσκεται σε βαθιά και παρατεταμένη κρίση.Η απαλλαγή του ΦΠΑ στις εξαγωγές και τις ενδοκοινοτικές συναλλαγές και η επιλογή του προαιρετικού τρόπου υπολογισμού ,δίνουν ανάσες στον εξωστρεφή μας κλάδο που μπορεί να συνεχίσει να αποτελεί κύριο πυλώνα της τοπικής μας οικονομίας.

Χαιρετίζω την επιτυχία που τελεσφόρησε με τις διαρκείς προσπάθειες αυτών που μπορούσαν,εκεί που έπρεπε.Μετρά το αποτέλεσμα που επιβεβαιώνει για άλλη μία φορά το ενδιαφέρον της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας.

Ο επιμερισμός < των εύγε και των ευχαριστηρίων> αποτελεί λεπτομέρεια,που αντανακλά μόνο την στενόκαρδη επαρχιώτικη νοοτροπία μας.

ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

2 Φεβρουαρίου 2021

Σήμερα έγιναν:

1)συνάντηση με το δ.σ του Συνδέσμου Γουνοποιών Καστοριάς με ατζέντα,

α)παράταση απαλλακτικού ΦΠΑ για τις εξαγωγές,

β) επιδότηση εξαγωγών,

γ) κατάργηση φόρου πολυτελείας στις λιανικές πωλήσεις,

δ)αναγκαιότητα συνέχισης οικονομικής κάλυψης της αναστολής εργασίας των γουνεργατών,

ε)επιδότηση – μείωση ασφαλιστικών εισφορών ΕΦΚΑ

στ)αναζήτηση τρόπου ένταξης της γουνοποιίας στον άξονα 7 του ΕΣΠΑ ως πολιτιστικής κληρονομιάς

2)τηλεδιάσκεψη όλων των Βουλευτών της Δ.Μακεδονίας με τον Υφυπουργό Ανωτάτης Παιδείας κ.Αγ.Συρίγο.Η κυβέρνηση θα στηρίξει τα τρία ακριτικά μας Πανεπιστήμια,

α)μειώνοντας τον αριθμό των εισακτέων στην Αθήνα και Θεσ/νίκη,

β)αυξάνοντας τον αριθμό των εισακτέων στο δικό μας,

γ)καθιερώνοντας άτυπα την < εντοπιότητα> στις εισαγωγικές,μιάς και θα προηγούνται στην κατάταξη οι δηλώνοντες τις πέντε(5) προτιμήσεις στην α’ φάση συμπλήρωσης του μηχανογραφικού,δ)αυξάνοντας τις κλίνες στις φοιτητικές εστίες.

Comments are closed.