Πολιτισμός- Βυζαντινό Μουσείο-Ξενία.Μαζί μεγάλο άλμα για την Καστοριά.

ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

Την Τετάρτη 24 Μαρτίου θα σημάνει ένα νέο ξεκίνημα για τον πολιτισμό της Καστοριάς.Δρομολογείται η παραχώρηση του < Ξενία > στο Υπουργείο Πολιτισμού προκειμένου να συμπληρώσει τον ρόλο που επιτελεί το παρακείμενο λαμπρό Βυζαντινό Μουσείο. Τα < Ξενία> φτιάχνονταν στην καλύτερη τοποθεσία κάθε περιοχής.Της Καστοριάς είχε αφήσει ανεξίτηλη σφραγίδα στα κοινωνικά δρώμενα του τόπου μας από το 1955 έως τέλη δεκαετίας’70.

Μετά εγκαταλείφθηκε περνώντας από τον ΕΟΤ στα ΕΤΑ και τελευταία στο ΕΤΑΔ.Έχοντας 3 τετραετίες διαδρομή στο Δημοτικό Συμβούλιο Καστοριάς γνωρίζω τις άκαρπες προσπάθειες που καταβλήθηκαν για να αξιοποιηθεί από τον Δήμο.Στην προηγούμενη κοινοβουλευτική μου θητεία το 2011 ως Βουλευτής της Αντιπολίτευσης έκανα απεγνωσμένη προσπάθεια παραχώρησής του αλλά δεν ευοδώθηκε. Σήμερα έχουμε ευχάριστα νέα.

Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας με Πρωθυπουργό τον κ.Κυριάκο Μητσοτάκη και Υπουργό Πολιτισμού την κ.Λίνα Μενδώνη κάνουν ένα μεγάλο άλμα μπροστά στον πολιτισμό.Θέλω να συγχαρώ όλους όσους μέχρι τώρα συνέβαλαν σε αυτή την προσπάθεια που στέφεται με επιτυχία.Κυρίως όμως επιθυμώ να καλέσω όλους σε συστράτευση προκειμένου ο πνεύμονας πρασίνου της < Δεξαμενής> Καστοριάς να μετατραπεί και σε μια γόνιμη κυψέλη πολιτισμού.

Comments are closed.